Reflektera, lyssna och skapa möten

Den aktuella måncykeln som pågår som bäst med Vädurens tema i förgrunden 28/3-26/4 ger oss möjlighet att starta på nytt och inleda nya processer i olika sammanhang. Det är en fin period för pionjäranda och nya projekt på skrivbordet, i huset eller trädgården. 

Planeterna Mars och Merkurius på en samtidig resa genom jordelementet och Oxens tecken fram till den 20:e respektive 21:e april påminner oss om att skynda i ett lugnare tempo genom vardagens åtaganden och kreativa processer. Det gäller helt enkelt att inte ha för bråttom genom olika partier i en avtalssituation, verksamhetsdialog eller ombyggnation.

Planeten Merkurius i en retrograd rörelse ( till synes bakåtgående resa genom Zodiaken) genom Oxen och sedan Vädurens tecken under perioden 10/4- 3/5 motiverar oss att våga landa en stund under eken, i trädgården eller fåtöljen - för att reflektera, skifta perspektiv, sortera och utvärdera innan vi fortsätter att bygga, forma och skapa.

Vilka detaljer i en process kommer på sikt att göra stor skillnad för hur du upplever ett resultat? Var metodisk samtidigt som du går utanför den tidigare komfortzonen av etablerade rutiner och vanor för att finna nya lösningar och svar som skapar tillväxt. Samarbete och långsiktigt byggande är ledorden. 

Allt gott och trevlig påskhelg!
© Jeanette Wik 

För mer reflektioner kring den aktuella måncykeln - lyssna till krönikan på: 
https://soundcloud.com/jeanette-wik 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Framtidens manus skriver du idag

Från idé till tydlig form - tiden är nu

Pionjäranda och nya mål