Med energi och närvaro

Med Vädurens tecken som inledande tema 28/3 -26/4 motiveras vi att våga kliva utanför den etablerade komfortzonen av rutiner och tankemönster för att fortsätta växa och inspireras med allt som är. Det är en rörlig och något intensiv tidsperiod då allt ser ut att ske samtidigt och vi påminns om värdet av ett vardagsschema som ger oss möjlighet att landa och reflektera mellan varven av aktiviteter och möten.

Men det är precis som det ska vara med eldelementet i förgrunden som speglar vikten av rörelse, nyskapande processer som tar oss till en ny plats i mötet med oss själva och vår omvärld. Tiden är nu och allt är möjligt - Uranus genom Vädurens tecken 2011-2019 förstärker måncykelns tema och stödjer oss i alla kreativa processer som handlar om tillväxt, upplysning och innovation på flera nivåer av tillvaron.

Med Vädurens tema i fokus motiveras vi att ta på oss pionjärens glasögon och våga visualisera och agera i enhet med hjärtats impuls om tillväxt i nuet.  Med planeten Merkurius och Mars på en samtidig resa genom Oxens tecken under stora delar måncykeln behöver vi inte oroa oss för att tappa riktningen bara för att vi vågar drömma -  det aktuella jordinslaget kan istället förse oss med en sund stadga och struktur som är viktiga ingredienser i alla nya projekt såväl som pågående verksamhetsprocesser. 

Planeten Mars på en samtidig resa genom Oxens tecken och i en harmonisk vinkel till Pluto genom Stenbockens tecken påminner oss om att arbeta metodiskt och noggrant med de projekt vi har framför oss. Oavsett om det gäller nya rutiner vad gäller träning, hälsa eller arbetsrelaterade projekt så är det viktigt att vi ger saker och ting den tiden som behövs för att varje del av ett projekt, ett samarbete eller en byggnation ska kunna utvecklas hållbart och långsiktigt. 
Planeternas samarbete under Vädurens tid inspirerar oss att tänka utanför boxen och våga gå till kärnan för svaren vi söker i olika frågeställningar eller lösningarna vi eftersträvar. Det är helt enkelt en mycket fin tid att bygga om, bygga nytt och bygga broar mellan olika sidor och kvalitéer av vardagen - renovera såväl som restaurera. Ett arbete som kan ske på ett inre såväl som yttre materiellt plan.

Allt beror såklart på var vi själva befinner oss i vardagen och tillvaron - den rörelse eller nyskapande förändring som vi väljer att göra och i vilken omfattning handlar först och främst om vårt eget här och nu. Vi kan iallafall vara säkra på en sak, vår inre Vädurs princip låter oss sällan vila för länge på gamla meriter - den strävar hela tiden efter att vi ska utforska livet, vara nyfikna och beredda att lära i mötet med vår omvärld. Detta gör tiden gynnsam för nystart och omstart i olika sammanhang och situationer - perioden stödjer oss i alla processer som vidgar vårt perspektiv till tingens ordning och oss själva och som får oss att vilja växa, förundras och inspireras.

Allt gott!

© Jeanette Wik 

För mer astrologi just nu:
Läs den aktuella krönikan utan kostnad på https://www.jeanettewik.com/blogg/ 
Lyssna till månadens tema på: https://soundcloud.com/jeanette-wik

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Framtidens manus skriver du idag

Från idé till tydlig form - tiden är nu

Pionjäranda och nya mål