Pionjäranda och ny energi


Nu är det tid för årets sista måncykel 29/12-28/1 att inledas med Stenbockens tema i fokus. Tiden är gynnsam för all slags formgivning - där vi skapar, bygger och ger ett konkret uttryck till en vision eller dröm i mötet med omvärlden. På ett personligt plan kan det handla om att kliva fram och våga visa framfötterna i olika sammanhang och vardagsnära situationer  - att ta ställning för en sakfråga eller något annat som känns viktigt, väsentligt och relevant. För några av oss kan det handla om att presentera en idé eller ett nytt koncept i sin helhet - kanske något vi har arbetat med i kulisserna; en verksamhetsprocess, en ombyggnation eller ett kreativt projekt som nu börjar bli klart. 

Planeten Merkurius som befinner sig i en retrograd ( till synes bakåtgående rörelse ) från Stenbockens tecken till Skyttens tecken 19/12 - 8/1 ger oss möjlighet att landa en stund för att reflektera och sortera vad som är mest väsentligt att svara till i varje enskild situation. Olika avtalsprocesser och överenskommelser skriftliga såväl som muntliga kan komma upp till bordet för diskussion i tanken att finna svar och skapa lösningar som fler kan ta del av och känna sig nöjda med. På ett personligt plan och i en mer vardagsnära situation kan det handla om att få ordning på det finstilta vad gäller olika kontrakt innan vi kliver in i ett nytt sammanhang, lägger en ny plattform eller utvecklar ett samarbete - tackar nej eller ja till ett erbjudande eller anbud.



Det är spännande som alltid med en ny måncykel i dörren och nu med ett nytt år runt hörnet. Stenbockens tema påminner oss om att vara realistiska och jordnära - samtidigt som vi påminns om att värna om våra ideal ( Saturnus i Skyttens tecken)och inte släppa taget om våra drömmar. Planeten Jupiter på en samtidig resa genom Vågens tecken och i en dynamisk vinkel till planeten Uranus under perioden december 2016 - september 2017 förstärker en önskan om att kasta loss från attityder, rutiner och vanor som tillhör gårdagen och börja om på nytt - starta upp i ett nytt sammanhang, kanske med nya åtaganden och arbetsuppgifter på skrivbordet. 

Allt beror givetvis på var vi befinner oss i vår egen vardag. Tillväxt och frihet är den röda tråden och vad det innebär för var och en av oss avspeglas tydligare genom det personliga horoskopet. Vi påminns om värdet av tålamod med processer som inledningsvis kan ta mer tid än vi hade tänkt oss och motiveras att fokusera vår energi på områden som fungerar och inspirerar. Med planeten Uranus på genomresa i Väduren kan vi vara säkra på att det mesta som vi sätter igång eller inleder under 2017 kommer att ha en touch av äventyr och pionjäranda - åtminstone med våra egna mått mätt. Vi inspireras att verka utifrån medkänsla, glädje och kreativitet - tiden är mycket gynnsam för brobyggande samarbete där vi förenar platser, olika ämnesområden och erfarenheter.

Allt är möjlighet och allt är nu - Uranus i Väduren 2011-2019

Önskar er ett gott slut och en riktigt fin start på det nya året!
© Jeanette Wik 


Lyssna till ditt månadshoroskop eller ge ett horoskop i present till en vän som fyller år. Varje månad kan du nu beställa ett månadshoroskop på ljudfil för ditt eget stjärntecken. Vilka kreativa utmaningar och möjligheter är i fokus under den aktuella perioden? Mer information om astrologi och månadens horoskop finns på:  http://www.jeanettewik.com/butiken/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Framtidens manus skriver du idag

Från idé till tydlig form - tiden är nu

Pionjäranda och nya mål