Formgivning och sanna värden


Den aktuella måncykeln som inleds i Oxens tecken 6 maj - 5 juni ger oss möjlighet att landa en stund mellan aktiviteter och åtaganden för att reflektera och sortera bland inkommande information. Oxens tema för oss närmare det jordnära, estetiska och sköna i tillvaron och med planeten Venus på en samtida resa genom tecknet fram till den 24/5 motiveras vi att skapa harmoni och balans för kropp & själ.

Formgivning och sanna värden är den röda tråden genom hela perioden och vi kan nu motiveras att ta ett tydligare ställningstagande för det vi själva tycker är rätt och riktigt i olika situationer och sammanhang. Men minns att myntet alltid har två sidor och allt beror på betraktarens perspektiv och väska av erfarenheter som sätter sin prägel på hur en situation upplevs eller uppfattas.

Så med andra ord våga vara lyhörd och närvarande – lyssna och kommunicera med hjärtat och förnuftet i samklang så bygger du broar som bär och skapar förutsättningar. Perioden är gynnsam för att bygga, skapa, samverka och planera för sommarens projekt och ledighet. Om du redan har påbörjat en resa, tagit steget in i en ny roll eller ett nytt sammanhang så är detta fin tid att reflektera över det finstilta i olika pågående processer och överenskommelser.  

Planeten Merkurius som fortsätter att färdas i en retrograd - bakåtgående rörelse i ytterligare ett par veckor (29/4-22/5) motiverar oss att ha tålamod med inre och yttre processer som behöver tid att mogna innan de kan blomstra och bära frukt. Ge dig därför lite mer tid till eftertanke i trädgården, snickarboden, motionsspåret eller under eken som Walt Disneys Ferdinand – detta är en fin period att reflektera och meditera över tingens ordning innan du väljer riktning för fortsatt utveckling och expansion.

Vilka detaljer i ett avtal, en kreativ process eller byggnation kommer på sikt att göra en väsentlig skillnad i hur du upplever ett resultat?

Spännande som alltid med en ny måncykel i fokus – önskar dig allt gott och en fin period för tillväxt och formgivning.

Jeanette Wik
© Ett rum för Astrologi 2016Vad händer i ditt personliga stjärntecken under den aktuella måncykeln 6 maj - 5 juni ? Vilka planetinfluenser och aktiva transiter är i fokus? Nu kan du köpa och ladda ned ditt månadshoroskop på ljudfil  här: www.jeanettewik.com/butiken/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Framtidens manus skriver du idag

Från idé till tydlig form - tiden är nu

Pionjäranda och nya mål