Nymåne i Stenbockens tecken

Hållbart och gemensamt 
 
Nu är det dags för årets första måncykel att ta scenen - Stenbockens tecken inleder perioden den 10:e januari som avrundas i Vattumannen den 8:e februari. Tiden är gynnsam för all slags formgivning - där vi bygger vidare på ett koncept, en idé eller antar nya uppgifter och kreativa utmaningar i vår yrkesroll. Temat för perioden är ofta relaterad till vårt arbete och officiella åtaganden i vardagen men kan även handla om vår privata sfär i vardagen - där vi kan välja att fokusera på att renovering och ombyggnationer av olika slag.

Det är en bra tid att komma igång med projekt och processer - oavsett om det gäller arbete, träning eller andra viktiga åtaganden som väntar på vår närvaro och engagemang. Nu kan vi dra vi upp riktlinjer för vårens aktiviteter - skapa ett vardagsschema som ger oss möjlighet att växla mellan officiella uppgifter och behovet av egen tid.

Planeten Merkurius i en bakåtgående rörelse genom zodiaken fram till den 25/1 påminner oss om skynda långsamt genom nystartade verksamhetsprojekt- det är väsentligt att kunna skifta perspektiv mellan helhet och detalj. Nu behöver vi bli varse om det finstilta i kreativa processer, avtal och kontrakt - vara lyhörd till det som presenteras framför oss. Vilka detaljer kommer på sikt att göra en väsentlig skillnad? Stenbockens tema påminner oss om att vara realistiska och jordnära - samtidigt som vi ska värna om våra ideal ( Saturnus i Skyttens tecken)och inte släppa taget om våra drömmar.

Det är spännande som alltid med en ny måncykel i fokus - denna gång med Stenbockens tema i täten som motiverar oss att bygga hållbart, långsiktigt och framförallt gemensamt. Minns att framtidens manus skrivs idag - allt är möjligt och allt är nu. (Uranus i Väduren 2011-2019)

Allt gott!
©Jeanette Wik

För mer Astrologi just nu lyssna till månkrönikan på Soundcloud

                                                                   Solen i fokus © Jeanette Wik 2016

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Framtidens manus skriver du idag

Från idé till tydlig form - tiden är nu

Pionjäranda och nya mål