Följ din egen väg


Årets sista måncykel inleds i Skyttens tecken 11/12 och avrundas i Stenbockens tecken 10/1 nästa år. Nu kliver vi in i en tid för nya aktiviteter, expansion och lärande. Vet vi vart vi är på väg vad gäller arbete och tjänande inför året 2016 fortsätter vi att expandera den plattform som vi har lagt grunden för tidigare. Har vi frågeställningar om vår egen riktning så är detta en fin tid att landa och lyssna till svaren som presenteras inifrån oss själva eller i mötet med vår egen vardag - speglat genom möten och dialoger med vänner, kollegor, familj eller grannar. 
Med fokus på helheten 

Tecknets regent Jupiter på en samtida resa i Jungfruns tecken påminner oss om värdet av det finstilta i vardagen - om att våga lyssna, vara lyhörd och betrakta för att kunna urskilja vad som är viktigt att svara till i varje situation. Minns att Skyttens tema hör samman med familjen eld och det gör perioden rörlig och tidvis engagerande intensiv. Samtidigt som vi nu motiveras att lägga fokus på nyanserna i vardagens dialoger manar eldelementet oss att kasta loss - att inte fastna i allt för många detaljer. Gör vi det missar vi kanske helheten och bilden som finns i förgrunden? Utmaningen under denna måncykel handlar om att skapa ett vardagsschema som ger oss möjlighet att växla mellan det det yttre officiella livets åtaganden och förväntningar - och behovet av egen tid. 

 

Att vara överens 

Det för oss till planeten Mars i sällskap med Lilith genom Vågens tecken som påminner oss om vikten av en balans och harmoni i våra göranden och åtaganden i vardagen. Olika avtal, kontrakt och överenskommelser kan åter lyftas upp på bordet för en dialog kring detaljer som på sikt kommer att göra väsentlig skillnad. Vi motiveras att kliva fram och ge luft och uttryck för våra tankar och idéer i mötet med omvärlden - men med respekt och ödmjukhet inför varandras rätt till sin sanning. Att vara överens och landa i processer som stödjer alla involverade parter är den röda tråden genom perioden – ändå kan detta vara svårt att uppnå och nu manas vi att släppa taget om allt för höga perfektionskrav som kan ställa sig i vägen för det vi eftersträvar att skapa eller komma överens om. Ansvar, inspiration och nya perspektiv

Med planeten Venus på genomresa i Skorpionens tecken fram till årsskiftet motiveras vi att våga gå till kärnan för svaren vi söker - att känna det som finns att känna i varje given situation och ta ansvar för det. När vi gör det frigörs utrymme att välja på nytt, växla perspektiv och att släppa taget om gårdagens attityder som inte längre stödjer vårt växande idag. Med hjärtats rebell och innovatör planeten Uranus som backup under hela måncykeln kan vi välja att kliva utanför den tidigare komfortzonen av tankemönster, rutiner och vanor i vardagen - allt för att fortsätta lära, överraskas och inspireras i mötet med livet, oss själva och omvärlden. 

Önskar er en fin måncykel och en god jul! 
Allt gott © Jeanette Wik 2015
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Framtidens manus skriver du idag

Från idé till tydlig form - tiden är nu

Pionjäranda och nya mål