Nymåne i Lejonets tecken

Hej kära läsare!
 
Nu kan vi se Lejonets tecken inleda den aktuella perioden som påbörjas den 14/8 och avrundas i Jungfruns tecken den 13/9. Med eldtemat i täten motiveras vi att fortsätta tala klarspråk vad gäller hjärtats väsentligheter och vara lyhörda till det som presenteras framför oss. Detta är en tid för skörd på många sätt samtidigt som perioden ger oss möjlighet att landa en stund i nuet för att reflektera över framtiden. Hur ser den ut och vad längtar vi allra mest efter att göra, skapa eller uttrycka?
 
Våga delegera - att samarbeta 
Med Lejonets tema i förgrunden manas vi att lyssna inåt för svaren vi söker och lägga fokus på det som är mest väsentligt att svara till i varje given situation. Hjärtat vet och nu handlar det om att bygga en bro mellan förnuft och känsla - att ha tålamod med processer som behöver sin tid att mogna och ha tillit till vår egen förmåga att bedöma vad som är bäst för oss i olika situationer. Samtidigt behöver vi inte göra allt själva - den stora utmaningen just nu kan vara att våga delegera uppgifter från skrivbordet till andra. Att hjälpas åt inför större förändringsprocesser, långsiktiga åtaganden och projekt.

Ny utvecklingsfas
Planeten Venus och Mars på en samtida resa i Lejonets tecken förstärker eld-inslaget i vår vardag och våra dialoger till omvärlden. Gamla frågeställningar kan aktiveras och komma upp till ytan för diskussion igen - i syftet att hitta svar om stödjer alla parter i en process av rörelse och förändring.  Med uppbackning från innovativa Uranus i Väduren under hela måncykeln kan nya lösningar och förslag plötsligt presenteras som ger dig en ökad frihet att välja väg - oavsett om det gäller arbete eller fritid. 

Skynda långsamt 
Nu kan du välja att kliva ut ur dialoger och situationer som fastnat i sitt uttryck och påbörja en ny utvecklingsfas på egen hand eller tillsammans med andra som delar dina ideal och idéer. Allt behöver inte bli klart på en mån-fas ( det är fortfarande väsentligt att skynda långsamt genom olika avtalsprocesser och kontrakt) men tiden är gynnsam för en försiktig nystart och för att påbörja nya samarbeten och kreativa projekt.

Låt hjärtat vara med
Planeten Jupiter som precis har förflyttat sig in i Jungfruns tecken (augusti 2015- september2016) motiverar oss att rikta blicken till vårt tjänande i vardagen - det arbete som vi gör oavsett om vi befinner oss i en yrkesroll eller engagerar oss i andra viktiga uppdrag på vår fritid. Frågeställningar som berör vårt arbete och våra arbetsuppgifter i vardagen hamnar i fokus. Beroende på svaret kan vi börja göra förändringar som tar oss till den punkt och det sammanhang som bäst speglar det vi vill göra och skapa idag.  Vi motiveras att släppa taget om gamla föreställningar och förväntningar på hur vi bör verka för att helt enkelt bara vara den vi är - och utgå från det. 
 
Önskar er en riktigt fin måncykel.
Allt gott!
Jeanette Wik
 
Augusti 2015 © Ett rum för Astrologi 

Du kan lyssna till den aktuella månkrönikan på soundcloud under
rubriken: Astrologi just nu Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Framtidens manus skriver du idag

Från idé till tydlig form - tiden är nu

Pionjäranda och nya mål